MD&V d.o.o. logo
STROJNO ŽBUKANJE
STROJNE GLAZURE (CEMENTNI ESTRIH)

                                                                  od 1992.godine
Hrvatski 
Slovenščina
Deutsch
English
tel: +385 (0)40 855 311     gsm: +385 (0)98 241 533     e-mail: mdv@ck.t-com.hr ; draganmiljancic@yahoo.com

Thermotec toplinska izolacija podova

thermotec toplinska izolacija podova

Thermotec je toplinska i zvučna izolacija koja se postavlja ispod cementnog estriha (glazure). Zbog svojeg sipkog sastava idealna je za neravne podloge sa puno cijevnih razvoda. (fotogalerija)

Razvodi cijevi od vode, grijanja ili struje kojih danas ima vrlo mnogo često se na gradilištu u praksi polažu direktno na betonsku ploču. Za izradu jedne profesionalne podne konstrukcije s klasičnim stiropornim pločama kao toplinskom izolacijom to predstavlja značajan problem. Zbog svakako izrezanih stiropornih ploča gotovo se neizbježno javljaju hladni i zvučni mostovi.

Thermotec je rješenje kojim se u jednom potezu rješava izjednačavanje različitih nivoa, toplinska i zvučna izolacija i to bez dilatacijskih fuga. Neravnine u podlozi se izravnavaju, a cijevi se omataju jednim zaštitnim plaštem i na taj način štite. Thermotec pritom ostaje čvrstog oblika, visoko elastičan i vrlo lagan. Ovisno o željenim svojstvima thermotec može biti težak 80-130 kg/m3.

Thermotec ima značajne toplinske i zvučne izolacijske prednosti i u usporedbi sa superlaganim EPS termobetonom tipa Dracoterm i slično čija je težina između 300-400 kg/m3.  

thermotec i lagani EPS termobeton Zahvaljujući tankom vezivnom filmu između stiroporgranula, thermotec postiže slične izolacijske vrijednosti kao i stiropor. Superlagani EPS termobeton zbog guste cementne strukture oko stiroporgranula nudi puno slabija izolacijska svojstva.
thermotec i EPS termobeton Superlagani EPS termobeton zahtijeva gotovo dvostruku debljinu ugradnje kako bi postigao ista izolacijska svojstva kao thermotec

Thermotec izolacija se sastoji od stiroporgranula i veziva. Vezivo nije punilo oko granula, te zbog toga nudi odlična toplinska svojstva. Hidrofobičan je i ne navlači vlagu. Idealna je izolacija ispod estriha i monolitnih ploča. Kad se estrih radi na thermotec izolaciju dobiva se jednaka debljina estriha po čitavoj površini, a to je jako važno u slučaju da imamo podno grijanje zbog optimalnog rada cijelog sustava podnog grijanja.

thermotec i estrih podna konstrukcija

OSOBINE: -odlična toplinska izolacija
  -visoko prigušenje zvuka udara i hoda
  -zaštita instalacijskih cijevi
  -brzo prohodan (nakon 36 h ovisno o temperaturi i vlažnosti zraka)
  -mogućnost nanosa drugog sloja, npr.estriha (nakon 48-72 h)
  -brzo polaganje
  -bez dilatacije
  -idealno za podno grijanje
  -100% mogućnost ponovne ugradnje
  -prilikom ugradnje nema ostataka,tj.otpada
  -može se izvoditi u padu na ravnim krovovima (idealan za ravni krov, jer daje lakšu i jeftiniju konstrukciju, a istovremeno je odlicna toplinska izolacija)