MD&V d.o.o. logo
STROJNO ŽBUKANJE
STROJNE GLAZURE (CEMENTNI ESTRIH)

                                                                  od 1992.godine
Hrvatski 
Slovenščina
Deutsch
English
tel: +385 (0)40 855 311     gsm: +385 (0)98 241 533     e-mail: mdv@ck.t-com.hr ; draganmiljancic@yahoo.com

Strojne glazure (cementni estrih)

Putzmeister stroj za glazure (estrih)

Izvodimo slijedeće vrste cementnih estriha armirane PP vlaknima:

  • Vezivni ili monolitni cementni estrih - jednoslojni ili višeslojni estrih koji se veže s nosivom podlogom. Prilikom izvođenja ovakvog estriha potrebno je nanijeti vezivni sloj kako se estrih ne bi odvojio od podloge. Prednosti su mu mala debljina sloja i izvedba bez fuga i kod većih površina (max 1000 m²).  Min. debljina sloja 30 mm, max. debljina sloja 50 mm.

Vezivni cementni estrih

  • Cementni estrih na razdvajajućem sloju ili klizni cementni estrih - slobodno pokretni sloj estriha koji se od podloge odvaja tankom folijom ili bitumenskom hidroizolacijskom trakom i koji je od ostalih građevinskih dijelova odvojen trakom min. debljine 4 mm. Upotrebljava se pri velikom opterećenju i manjim zahtjevima za zvučnom izolacijom. Prednost ovakve vrste estriha je što se ne mora vezati za podlogu, jer su niži kvalitativni zahtjevi za podlogu koja može biti i drvena ili od laganog betona. Min. debljina sloja je 35 mm, a max. debljina sloja 80 mm. Fuge zbog skupljanja izvode se svakih cca 25 m².

Cementni estrih na razdvajajućem sloju

  • Plivajući cementni estrih - izvodimo kada trebamo toplinsku i/ili zvučnu izolaciju podova, ili kada trebamo veću visinu poda, a ne želimo opteretiti podlogu s prevelikom težinom. Ukupna stišljivost izolacijskog materijala smije biti max. 5 mm. Ako se ne mogu položiti ploče polistirena jer su podovi ispresjecani hrpom instalacijskih cijevi ili su abnormalno neravni (kosi), tada se umjesto njih koriste granule ekspandiranog polistirena. Thermotec toplinska izolacija podovaGranule se pomiješaju s posebnim vezivom, npr. thermotec, dobije se kašasti, lagani materijal pogodan za obradu. Na taj način riješimo problem rezanja i rezuckanja stiropora, a dobijemo odličnu zvučnu i toplinsku izolaciju cijele prostorije. Min. debljina sloja je 35 mm, a mak. debljina 80 mm. Fuge zbog skupljanja izvode se svakih cca 25 m².

Plivajući cementni estrih

  • Plivajući cementni estrih s podnim grijanjem - u sloj estriha se polažu cijevi za podno grijanje (sistem s toplom vodom ili električnim grijačima). Cijevi za podno grijanje pričvršćuju se vezicama za armaturnu mrežu ili specijalnim pričvršnicama za sloj toplinske izolacije. Kod ovakve vrste estriha preporučena debljina je min 45 mm iznad cijevi. Fuge zbog skupljanja izvode se svakih cca 25 m². U takav se estrih stavlja dodatak za podno grijanje.

Plivajući cementni estrih s podnim grijanjem